Χειμερινα τμήματα για Σχολές που απαιτούν Γραμμικό κι Ελεύθερο Σχέδιο

Η προετοιμασία του υποψηφίου στο Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο καλό είναι να ξεκινήσει στην Α΄ ή στην Β΄Λυκείου, ώστε το πρόγραμμα να μην είναι εξουθενωτικό. Η καλυψη της ύλης προϋποθέτει προετοιμασία τουλάχιστον δύο χειμερινών περιόδων ή μιας καλοκαιρινής και μιας χειμερινής. Για τους μαθητές εκείνους που έχουν στην διάθεσή τους μόνο μια χρονιά  -ή και λιγότερο-  η θεωρία διδάσκεται πιο εντατικά και η πρόοδος  απαιτεί περισσότερο χρόνο προετοιμασίας στο σπίτι.

 Οι εγγραφές για τα Χειμερινα Τμήματα άρχισαν...

Τα Χειμερινα Τμήματα 2019 ξεκινούν στις 2 Σεπτεμβρίου 2019. Νέα τμήματα δημιουργούνται συνεχώς, ως 30 Οκτωβρίου.

Τα πιο κάτω τμηματα είναι ενδεικτικά. Για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Εργαστηρίου.

Νέο!   Δείτε εδώ το χειμερινό πρόγραμμα  Γραμμικού κι Ελευθέρου Σχεδίου..

 

Εκ

2019 2020 progr lykeio

τυπώστε το πρόγραμμα

Τμήματα  Ζωγραφικής για Παιδιά κι Εφήβους

Τα τμήματα Ζωγραφικής για Παιδιά κι Εφήβους είναι χωρισμένα σε 3 επίπεδα:

1) Το καθεαυτό τμήμα "Παιδικής Ζωγραφικής", το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού (ως Πέμπτη Δημ.) και

2) Το "6-1", για παιδιά της 6ης Δημοτικού και της 1ης Γυμνασίου. 

3) Τα τμήματα "2-3" και "Ελευθέρου Σχεδίου" (Δείτε εδώ το πρόγραμμα Γραμμικού κι Ελευθέρου Σχεδίου)που απευθύνονται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Επίσης λειτουργούν τμήματα "Σκίτσου - comicsτα οποία απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού (από Τετάρτη Δημ.) και Γυμνασίου.

Νέο!   Δείτε εδώ το χειμερινό πρόγραμμα (Χειμερινό 2019-20 ) παιδικής ζωγραφικής.

2019 2020 progr paidiko

Εκτυπώστε το πρόγραμμα

Χειμερινά Τμήματα Ενηλίκων

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η ζωγραφική εκπαίδευση είναι μια απλή διαδικασία, η οποία δεν απαιτεί κανενός είδους "ταλέντο", "έφεση" ή οποιουδήποτε είδους κλίση προς το αντικείμενο. Όλοι μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν, κάνοντας απλά βήματα, όπως σε μια ξένη γλώσσα. Το μόνο που απαιτείται είναι η διάθεση να μάθει κανείς κάτι καινούργιο. Μια νεα"γλώσσα", έναν κώδικα επικοινωνίας, με απλούς και ευκολονόητους κανόνες,.

Το Τμήμα Ζωγραφικής ενηλίκων λειτουργεί κάθε Τετάρτη, 11.00-14.00 και Πέμπτη, 10.00-13.00 (αρχάριοι). Απευθύνεται σε όσους έχουν τελειώσει την Μέση Εκπαίδευση κι ενδιαφέρονται για το Σχέδιο και τη Ζωγραφική. Πρακτικά, σε όλους και όλες.

Αγγελική Γεωργακή

Υπεύθυνη Εργαστηρίου Προσχέδιο